واکاوی کارکتر عروسکی بچه ( برنامه ایرج طهماسب ) !
تحلیل ، شخصیت دوست داشتی برنامه ایرج طهماسب ، عروسک بچه ! در مجموعه روانکال با نصب اپلیکیشن با شیوه تحلیل شخصیت آشنا شوید
چرا بچه محبوب شد؟!
در مجموعه نمایشی مهمونی ، کارکتر بچه به عنوان یک کودک کار معرفی می شود و حضورش توسط مخاطب بسیار دیده میشود ،
چرا که این شخصیت ، نمادی از ناخودآگاه جمعی جامعه ای است که کودکان نسل های گذشته آن ، تا به امروز در محاصره باید و نبایدهای حکم شده از سوی جامعه ، والدین ، دوستان و بزرگتر ها آسیب خورده اند و اکنون کارکتر بچه علیه تمام آنها دست به طغیان زده است .
طغیانی برای تغییر بازی!
بازی که همیشه مرغش یک پا داشته است و کودکان باید جهان بزرگسالان را با تمام قواعدش میپذیرفتن تا امتیازهایی را دریافت کنند.
حالا کارکتر کودک ( یا همان بچه ) تحت تاثیر ریز بینی خالقان آن و مطالعات روانشناختی خلق شده است ،
قرار است قوانین بازی و جهان خودش را به بزرگسالان دیکته کند !
او بزرگسالانی که بیشتر در نقش یک سلیبریتی در این برنامه حضور پیدا میکنند را به چالش های اساسی میکشد و آنها مجبور به توضیح هستند ! ( که اتفاقی بسیار کم سابقه در هنرهای نمایشی در ایران است )
در واقع بیشترین تصویر نمایش داده شده ،
اکثرا مربوط به والدینی بسیار آگاه و بدون اشتباه بود
که بر سر موضوعی با فرزندان خودشان مخالفت کردند .
و کارگردان تمام سعی خودش را میکند تا آینده آن فرزند را آنچنان به سیاهی و تباهی گره بزند تا آینه عبرتی شود برای فرزندانی که از رهنمود های والدین و بزرگتر ها سرپیچی میکنند
و هیچگاه حتی به یک نقش خاکستری در خلق جهان والدین و بزرگسال ها نزدیک نشدند!

بچه در مهمونی
کارکتر بچه و کودک کار:
ویژگی های شخصیتی این کودک فراتر از صرفا یک تابو شکنی است و کاملا وارد حوزه روانشناسی کودک میشود و معرفی این کارکتر به عنوان یک کودک کار صرفا برای خلق یک تصویر ذهنی از والدین کودک بدون نیاز به حضور والدینش است که میتواند دلیل نام این کارکتر همین موضوع باشد!
او هیچ اسمی ندارد که نشان دهنده ویژگی خاصی باشد ، نام بچه در واقع نوعی نشانه گذاری برای عدم شکل گیری هویت این کارکتر است.
هویتی با ویژگی مربوط به روبه شدنش با ابراز محبت و احساسات از سوی دیگران است ،
دقیقا در لحظاتی که کارکتر بچه با رفتار حسی و عاطفی مثبت از سوی دیگران روبه رو میشود به شدت گارد میگیرد و چندان پذیرای چنین حسی نیست و رفتار مهربانانه متناسب با سن خودش از سوی دیگران را تا جای ممکن پس میزند و واکنشی مانند جمله (عاطفی چیه بابا) را نشان میدهد .
در واقع شخصیت بچه ناخودآگاه تمایل به جدا سازی بخش عاطفی رفتارهای انسانی دارد ، که اگر به دنبال ریشه آن در جهان واقعی انسانی باشیم ، قطعا رد پای آن به والدینی میرسد که با رفتارشان گره خوردن ارزش کودک به چیز دیگری را به او آموختن !
و دقیقا چنین روندی باعث میشود کارکتر بچه برای بیان نیاز های خودش بیشتر از رفتار سادیستیک یا مظلوم نمایی بهره ببرد.
۱)سادیستیک:
از ایجاد یک حس ناخوشایند در دیگری به ارضای نیاز خودش میرسد مانند زمان هایی که نمیخواهد بخواب در نتیجه قصه های وحشتناک برای دیگران تعریف میکند!!
۲) مظلوم نمایی:
کارکتر بچه باور دارد نیازهای او به تنهایی ارزشمندی کافی برای گرفتن یک پاسخ مطلوب را ندارد .
در نتیجه تا حد ممکن با مظلوم نمایی سعی در ارزشمندی سازی نیازش دارد ، که باعث خلق تکه کلام معروفش شده است ( تو رو خدا ).
بچه فقط یک عروسک نیست بلکه نمونه های مشابه بسیاری در جهان واقعی کودکان و حتی بزرگسالان دارد
بنظر شما جذاب ترین عروسک هنرهای نمایشی در ایران ، کدام شخصیت است؟
ارتباط با کودک و نوجوان ها و پرورش فرزندانی با روان سالم و هوش بالا، قطعا اصولی دارد که نیاز به آموزش دارد که بخشی شامل اصول رفتار با کودکان و بخشی شامل خودشناسی و تحلیل عمیق تر رفتار خود والدین و نحوه بهبود رابطه جنسی و عاطفی والدین است ، که تمام این مفاهیم را در مجموعه کودک و خانواده خواهید آموخت.

زندگینامه ایرج طهماسب
ایرج طهماسب متولد 30 اردیبهشت 1338 در تهران است . مجری تلویزیون ، بازیگر ، کارگردان و فیلمنامه نویس ایرانی است.
خانواده طهماسب
ایرج طهماسب در یک خانواده پرجمعیت با 8 خواهر و برادر در خیابان عباسی بزرگ شد .
اما اصالتا اهل جهرم فارس می باشد و برادر بزرگترش ناصر طهماسب هم دوبلور است.
ایرج طهماسب و همسرش
ایرج طهماسب در سال 1362 وقتی 24 ساله بود ، با مرجان مدرسی( نقاش و گرافیست معروف) ازدواج کرد که ثمره این زندگی دو فرزند دختر بنام های یاسمن و گلناز است.
بازیگری طهماسب
از سال 1364 با فیلم آن سوی مه به کارگردانی منوچهر عسگری نسب وارد سینما شد. سپس همین سال تجربه موفقی در فیلم خط پایان به دست آورد.

شهرت آقای مجری با کلاه قرمزی
شهرت آقای ایرج طهماسب از سال 1373 وقتی 35 ساله بود ب عنوان نویسنده / بازیگر و کارگردان با فیلم سینمایی کلاه قرمزی و پسرخاله شروع شد.

محبوب ترین شخصیت عروسکی
شخصیت عروسکی به نام کلاه قرمزی که توسط ایرج طهماسب و حمید جبلی خلق و توسط مرضیه محبوب طراحی و ساخته شد .
فیلمهای ساختهشده براساس این شخصیت از پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران است .
کلاهقرمزی با نزدیک به ۴ دهه فعالیت در عرصهی سینما و تلویزیون، از یک عروسک به پدیدهای فرهنگی تبدیل شد که توانست مخاطبان بسیاری در بین نسلهای گوناگون بهویژه متولدین دهه ۱۳۶۰ بیابد .
سه فیلم سینمایی کلاهقرمزی و پسرخاله (۱۳۷۳)، کلاهقرمزی و سروناز (۱۳۸۱) و کلاهقرمزی و بچهننه (۱۳۹۱) بر اساس این شخصیت ساختهشدند . در این فاصله کلاهقرمزی در یک مجموعه چهار قسمتی با نام کلاه قرمزی در فرنگ (۱۳۸۵) در شبکه نمایش خانگی حضور پیدا کرد .
کلاهقرمزی از سال ۱۳۸۸ با همراهی چندین عروسک دیگر در قالب جُنگ نوروزی دوباره به تلویزیون راه یافت و در آن سال پرمخاطبترین برنامه نوروزی شد .
برنامههای نوروزی کلاهقرمزی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۷ ادامه داشت و هر سال نیز شخصیت های عروسکی جدیدی به این مجموعه اضافه میشدند .
زندگی در کانادا
ایرج طهماسب و همسرش اکنون در کانادا زندگی میکنند و طهماسب دائم بین ایران و کانادا در رفت و آمد است
او بعد از هر پروژه ای که در ایران می سازد به کانادا می رود .
طهماسب دفتری در این کشور دارد و کارهایی را که در ایران و کانادا انجام می دهد از همان جا می کند .
فعالیت هنری ایرج طهماسب
او بازیگری، کارگردانی و نویسندگی فیلمهایی همچون کلاهقرمزی و پسرخاله، یکی بود یکی نبود، دختر شیرینیفروش، کلاهقرمزی و سروناز، زیر درخت هلو، عینک دودی و کلاهقرمزی و بچهننه را در کارنامه هنریاش دارد .
طهماسب در مجموعههای آرایشگاه زیبا ، النگ و دولنگ ، خانواده ی عجیب و کلاه قرمزی به نقش آفرینی پرداخته و در برنامه ی صندوق پُست
(اولین حضور شخصیت عروسکیِ کلاهقرمزی در تلویزیون)، بهعنوان مجری حضور داشته است .
او همسر مرجان مدرسی و برادر ناصر طهماسب (دوبلور و مدیر دوبلاژ) است.
او همکاری خوبی را با حمید جبلی در فیلمها و مجموعههای خود دارد.
کتاب ایرج طهماسب
ایرج طهماسب در زمستان ۱۳۹۵ نخستین کتاب داستان خود را با نام سه قصه توسط نشر چشمه برای بزرگسالان منتشر کرد ، و بعد از 3 بار تجدید چاپ توقیف شد.
کتاب سه قصه ایرج طهماسب از داستانهایی به نام های زیر تشکیل شده :
بالشی پراز پر سفید
خروس سفید
ماه بر پیشانی
و سرگذشت فنچ ها